Vänärillä kuusi tuntia 9.5.2015

on

Kuopion 6h – juoksu juostiin 9.5. tuulisissa olosuhteissa Väinölänniemen urheilukentällä. Miesten kisan voitti Jyrki Kukko uudella M50-sarjan ME-tuloksela 80,498km. Naisten kisassa käytiin tasainen kärkikamppailu, jonka voitti Anne Kiljunen tuloksella 66,702km. Kolmanneksi sijoittuneen Sisun Noora Räsäsen tulos 65,506km on uusi N30-sarjan Suomen ennätys. Sisun Tuula Martiskainen oli seitsemäs tuloksella 60,091km.

Miehet
1. Kukko Jyrki  Finnish Marathon Runners/Kaarina 80,498km
2. Hyttinen Petri  Rauhalahti Road Runners 72,497km
3. Pekkanen Sakari  Kuopion Reipas 68,306km

Naiset
1. Kiljunen Anne  Hippoksen Maratonkerho 66,702km
2. Lehtinen Heli  Finnish Marathon Runners 65,949km
3. Räsänen Noora  Ultrajuoksuseura Sisu 65,506km

Kaikki tulokset

Noora Räsänen 65km
Valmistautuminen kuuden tunnin juoksuun ei välttämättä ollut kaikkein ideaalisin. Vasemman jalan penikka vaivasi jo toista viikkoa eikä koivella pystynyt askeltamaan juostessa normaalisti. Hieronnan, linimenttien ja tiikeribalsamin avulla pehmitetty sääri kuitenkin osoitti paranemisen merkkejä lauantaita kohti mentäessä. Torstaina ja perjantaina sokeriöveri-tankkaus karkeilla ja limulla.

PaineNoora Kuopiossaet oman uuden ennätyksen ja 65 km ylittämiselle kasvoi valtavasti Savon Sanomien jutun takia. Mitäs menin möläyttämään tavoitteet ilmoille. Olin toimittajan haastateltavana perjantaina sekä ennen kisaa, eikä jännitys sen vuoksi meinannut helpottaa ennen starttipistoolin pamausta. En muista millon viimeksi olisin jännittänyt niin paljon mikä on lopputulos, ennen kuin nyt. Onneksi Tuula oli radalla myös ja saatiin vähän tarinoida jännitystä pois lähtöviivalla.

Kisapäivän sää oli hyvä, sopivan viileä ja sadekuurot piristi juoksua ainakin omalta osaltani. Tankkauseväänä toimi taas coca cola ja ruususuola, juomaa nautin noin 20 min välein, suolaa kerran tunnissa. Tankkaus toimi taas mutta vauhti hiipui ja voimat katosi kun juoksua oli takana noin kolme tuntia. Loppu olikin sitten taistelua, että jaksoi ylipäätään juosta. Palautuminen ei välttämättä kahdeksaa viikkoa aiemmin olleelta Italian sataselta ollut täydellistä. Helpompiakin kisoja on käyty kuin tämä. Sään vaihtelu toi oman lisänsä kaikkien juoksijoiden suorituksiin, varmasti kylmän ja kovan tuulen vaikutus hidasti ja jäykisti lihaksia kisan viimeisinä tunteina. Radalla oli aivan mahtavaa porukkaa, vauhtia riitti kaikilla ja miesten sarjassa taidettiin tehdä uusi ennätyspitkä suoritus. Onnea!

Kisan aikana haastateltiin edellisten vuosien voittajia, Tomi ja Tero Halmetta sekä Teija Honkosta, oli mukava kuunnella heidän harjoituksistaan ja taustoistaan kisan timmellyksessä. Musiikkia soitettiin ja kisan tilanteesta kerrottiin aina silloin tällöin, tylsää ei siinä mielessä radalla ehtinyt tulla. Kaikki toimi loistavasti, ainakin minun mielestäni, koko kisan ajan. Huoltopöytä notkui erilaisia juomia ja naposteltavaa. Tunnelma oli lämmin ja kannustava niin kuin ennenkin tässä Kuopion kisassa. Viimeisien minuuttien aikana sain ylitettyä 65 km ja kannustusta huudettiin mukavasti! Kiitos siitä kaikille, oli hieno ja mieleenpainuva hetki.

Omalta osaltani olen erittäin tyytyväinen ja iloinen onnistuneesta kuuden tunnin juoksusta, tein todellakin parhaani mihin sillä hetkellä pystyin. Ja sain täytettyä ”lupauksen” 65km:sta.  Kiitos huoltajille Jannelle ja Hannelle, kisajärjestäjille ja onnea kaikille radalla kiertäneille!

Savon Sanomat: ”Karkkitankkauksella kuuden tunnin juoksuun”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.