Warjo Waarat Kaltimon kierrolla

on

Ultrajuoksuseura Sisu kutsui polkujuoksun ystävät yhteislenkille Kaltimon kierrolle kaksi viikkoa ennen polkujuoksun klassikkotapahtumaa Vaarojen Maratonia. Ajatuksena oli tarjota paitsi loistava treeni Kolille halajaville kuin myös testata Kaltimon kierron reittiä ensi kevään polkujuoksukisaa varten.

img_1366-e1537823968514.jpgTapahtuma oli avoin kaikille polkujuoksusta kiinnostuneille ja oli ilahduttavaa, kun aamuauringon paistaessa kokoontumispaikalle valui autokunta toisensa perään. Joukossa oli paljon tuttuakin tutumpia sisulaisia, mutta myös kauempaa tulleita juoksijoita aina Imatralta asti. Kaltimon Kierto reittinä oli entuudestaan vieras myös monelle lähiseudulta tulevalle polkujuoksukonkarille.

Isolla porukalla on hauskaa lähteä pitkälle lenkille, kun heti ”lähtökiihdytyksessä” jokainen alkaa hakea itselle sopivaa paikkaa letkassa. Nopeimmat menevät menojaan, mutta jokaiselle polkuilijalle löytyy sopivaa tahtia liikkuva seuralainen. Yhteislenkin ajatuksena onkin olla yhteisöllinen tapahtuma, jossa juttu luistaa ja aika usein jutut liittyvät, yllätys yllätys, juoksuun. Ketään ei myöskään jätetä etenemään yksin ja lenkin järjestäjä huolehtii myös letkan häntäpäästä. Näin teoriassa. Käytännössä meni niin, että paria juoksijaa onnistuttiin ”harhauttamaan” aivan loppumetreillä lähtemään toiselle kierrokselle.

 

Kaltimolta

Hieman kateellisena katselin illalla facebookista kuvia, jossa juoksijat pitivät leppoisan näköistä taukoa Suppuran laavulla. Minulla ja minun juoksukavereilla, Inkalla, Heidi-Marialla ja Miralla oli siinä vaiheessa niin kiire, että ei me ehditty pysähtyä eväitä syömään. Vaikka minun olisi kyllä pitänyt. Parin viikon takainen pitkä kisa painoikin yllättävän paljon vielä kropassa. Kaltimon kierron tiukat nousut vaativat kunnon tunkkausta ja hieman kauhun sekaisin tuntein mietin tulevia Kolin nousuja. Pitää paikkaansa, että Kaltimon kierto toimii erinomaisena harjoituslenkkinä vaaroille.

Reitillä oli tänään hyvä meno ja meininki. Meidän juoksijoiden lisäksi liikkeellä oli maastopyöräilijöitä ja muita retkeilijöitä. Ja kulutettaviksihan nämä polut on tehty. Kaltimon kierto on hyvässä kunnossa, hyvin merkitty ja reitin puolivälissä oleva Suppuran laavu kauniilla paikalla. Vaarojen päältä avautuu hienoja maisemia ja noin 25 kilometrin lenkki on ihan kohtuullisen pituinen kuljettavaksi. Ja ensi vuoden toukokuussa tämä lenkki pääsee myös kisanäyttämöksi.

Liinu

kaltimonkierto_w

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.